Revolutia Mirrorless: Descopera Inovatiile Impresionante ale Aparatului Nikon Z6III
Noul Nikon Z6III duce conceptul de camera mirrorless mid-range la un alt nivel. Noul Nikon Z6III este mai mult decat o simpla imbunatatire a camerei Nikon Z6II. Iti ofera performante de varf intr-un corp de camera mid-range si, in unele zone, depaseste chiar si Z9 si Z8. Z6III contine o serie de functii noi, inclusiv cateva care nu s-au regasit pana acum pe vreo camera mirorrless.
Primul senzor partial stivuit din lume
Pentru prima data la o camera mirrorless, Nikon Z6III foloseste un senzor partially stacked pentru captarea imaginii.
Senzorii anteriori erau impartiti in grade tehnologice diferite – CMOS (Semiconductor complementar din metal oxid), CMOS BSI (Iluminat pe spate) si CMOS stacked, acestia fiind mid-range si high end. Diferenta dintre cele trei este modul in care sunt aranjate diferitele elemente din senzor, facand senzorul mai rapid la inregistrarea unei imagini, numita viteza de citire. Un senzor mai rapid permite rate mai mari de citire, o optiune complet electronica de declansare si focalizare automata imbunatatita, plus detectarea subiectului.
Senzorul partially stacked de pe Nikon Z6III este o descoperire in tehnologia senzorilor pentru camerele mid-range, combinand mai multe circuite de mare viteza in partile stivuite pentru a permite o viteza de citire care este de 3,5 ori mai rapida decat Nikon Z6II. Acest nou senzor, combinat cu procesorul ultra-rapid Expeed 7 face ca Nikon Z6III sa fie capabil de:
- Fotografii la 60 fps (in modul full-frame) sau 120 fps in modul DX
- Full HD 240p (performanta extraordinara pentru 10x slow-mo)
- Videoclipuri RAW de pana la 6K/60p in aparat, fara a fi nevoie de un recorder extern Calcul AF mai rapid
- Captura Pre-Declansare pana la 120fps
- Refresh Rate de pana la 120fps a vizorului electronic
Cel mai luminos EVF din lume
Vizorul electronic de pe Nikon Z6III este cel mai luminos dintre toate camerele mirrorless – mai luminos chiar si decat cel din Z8 sau Z9 (care a fost fruntas pana cand a aparut Z6III). La 4.000 de niti, vei obtine o vizibilitate uimitoare si un dinamic range ridicat in situatii cu contrast ridicat, iar detaliile se vor vedea chiar si in umbra. Cu un ecran de 5760000 de puncte si o rata de refresh de pana la 120 fps (fara pierderi de rezolutie chiar si la cele mai mari frame rates) poti chiar uita ca este un EVF.
Primul EVF din lume cu gama de culori DCI-P3
DCI-P3 este un spatiu de culoare care a fost dezvoltat pentru a fi utilizat in cinematografia digitala cu scopul de a imbunatati considerabil experienta de filmare. Un monitor DCI-P3, cum ar fi EVF din Nikon Z6III, este capabil sa afiseze cu pana la 25% mai multa adancime a culorii decat sRGB, impreuna cu rapoarte de contrast mai mari si negru mai profund. Rezultatul sunt culori mai realiste in EVF si fisierele HEIF si JPEG care ies asa cum ti le-ai dorit.
*Conform cercetarilor Nikon, din iunie 2024.
premiera, nikon romania, nikon z6iii, inovatii
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
Nikon Romania se alatura fotografului Mihai Moiceanu in prima expeditie fotografica de trekking in Himalaya
citeste tot