07 noiembrie 2012

Review Nikon COOLPIX P7700: Compactul unui profesionist

 
 

Lansat la sfarsitul lunii august impreuna cu alte patru modele noi, Nikon COOLPIX P7700 este upgrade-ul mult asteptat al lui COOLPIX P7100 si reprezinta noul varf de gama a seriei P (Performance). Ca si fratele sau mai mic, COOLPIX P310, P7700 ofera fotografilor posibilitatea de a controla toate setarile aparatului foto si, in plus, de a le accesa fara a naviga prin meniuri. Totusi, cel mai mare avantaj al lui P7700 comparativ cu predecesorii sai este folosirea unui senzor CMOS cu iluminare din spate de 1/1,7 inchi fata de solutiile CCD.


Design si constructie
 
Desi seamana considerabil cu predecesorul sau, COOLPIX P7700 se bucura de un design nou si nu doar de facelift minor. Cea mai importanta diferenta este marirea si adancirea grip-ului care, pe langa o ergonomie imbunatatita, incorporeaza si rotita de control pentru diafragma. Tot la capitolul diferente intra si absenta vizorului optic de dimensiuni reduse si folosirea unui ecran LCD complet rabatabil care permite abordarea de unghiuri neconventionale cu usurinta.

 

 

 

 

Materialele de buna calitate din care este facut corpul lui P7700, inclusiv invelisul din aliaj de magneziu, confera siguranta si il fac foarte placut de manevrat. Un alt detaliu de observat este grip-ul marit pentru degetul mare care il fac mai usor de tinut.

COOLPIX P7700 accepta acum filtre de 40,5mm direct pe obiectiv si nu prin intermediul unui adaptor cum se intampla in cazul lui P7100. Cum focalizarea este complet interna, elementul frontal  ramanand imobil la fel ca in cazul obiectivelor NIKKOR profesionale, se pot folosi cu usurinta filtre de polarizare. 

 



Datorita diafragmei maxime f/2.0-f/4.0, blocul optic este considerabil mai mare decat in cazul predecesorului, acesta adaugand la grosimea totala aparatului. Tot legat de obiectiv, Nikon a renuntat la sistemul cu lamele de protejare a elementului frontal pentru clasicul capac. 

 



Cum spuneam si in introducere, P7700 permite accesarea tuturor parametrilor direct din rotitele dedicate, nu mai putin de 6 la numar, daca luam in considerare si selectorul multiplu. In imaginile de mai jos puteti vedea ce rol are fiecare. In plus, cele doua butoane Fn1 si Fn2 pot fi personalizate pentru a accesa rapid parametri si functii.

 

 

Posibilitati de personalizare pentru butoanele Fn1 si Fn2



In concluzie, designerii Nikon au reusit sa pastreze aceleasi linii clasice ale seriei P7000, dar au imbunatatit suficiente elemente pentru ca Nikon COOLPIX P7700 sa fie deosebit de ergonomic si usor de folosit.


Dotari si performanta

Nikon COOLPIX P7700 dispune de un obiectiv cu acelasi zoom optic 7,1x ca si predecesorul, dar cu o mare diferenta, si anume diafragma maxima. Noua constructie optica cu 13 elemente, dintre care doua ED pentru reducerea aberatiilor cromatice, in 10 grupuri ofera o diafragma maxima ce pleaca de la f/2.0 la capatul super-angular echivalent cu 28mm si ajunge la f/4.0 la capatul telefotografic, echivalent cu 200mm. Aparatul incorporeaza la nivelul obiectivului sistemul de reducere a vibratiilor VR care permite folosirea de timpi de expunere cu pana la patru trepte mai lungi. 

 

Obiectivul la capatul super-angular (wide).

 

Obiectivul la capatul tele.

O noutate pentru seria P7000 este si folosirea unui senzor CMOS cu iluminare din spate de 1/1,7 inchi si 12,2 megapixeli, care imbunatateste considerabil performantele in lumina slaba.

 

Distanta focala echivalenta 50mm, timp de expunere de 1/13, VR OFF. Click pe imagine pentru rezolutie mai mare.

 

Distanta focala echivalenta 50mm, timp de expunere de 1/13, VR ON. Click pe imagine pentru rezolutie mai mare.


Masurand 7,5 cm (3 inci) si avand o rezolutie de aproximativ 921.000 puncte, monitorul cu unghi larg de vizualizare si strat anti-reflexii are un unghi variabil si poate fi rotit in orice pozitie oferind posibilitatea de a aborda unghiuri deosebite.

 

Informatii disponibile atunci cand fotografiati in modul M, cu reteaua de incadrare si histograma activate


Sistemul de focalizare automata se bazeaza pe detectie de contrast, ca la toate modelele compacte de altfel, si se descurca bine in majoritatea situatiilor. Veti intampina dificultati mai mari in lumina artificiala, la capatul telefotografic si la distante de focalizare mici, in special macro. Totusi, pentru aceste situatii, aveti la dispozitie 3 optiuni de focalizare: close-up, macro close-up si infinit. Evident, daca aveti de-a face cu un subiect mai “incapatanat” care nu se lasa focalizat, puteti trece rapid aparatul pe focalizare manuala in care este marita zona in care doriti sa focalizati. Alte setari utile sunt Face Priority (Prioritate chip) si AF tracking (urmarire tinta). 

 

                                                 Optiunile pentru focalizare automata

Declansarea in rafala a fost imbunatatita considerabil comparativ cu modelul precedent, COOLPIX P7700 fiind acum capabil de 8 cadre pe secunda timp de 6 cadre.

Iubitorii de macro vor aprecia cu siguranta distanta minima de focalizare de 2cm, care permite o distanta de lucru foarte mica. Aceasta creste odata ce folositi focale mai lungi.

Modurile de masurare sunt matriciala, central evaluativa si spot, ultima dintre ele putand fi cuplate cu punctul de focalizare selectat. Sensibilitatea ISO nativa incepe de la 80 si ajunge la 3200, putand fi extinsa la 6400. Mai mult, se pot selecta mai multe intervale pentru Auto ISO, cum ar fi 80-200, 80-400 sau 80-800, ceea ce usureaza considerabil fotografiatul in conditii de lumina schimbatoare. Timpii de expunere ce se pot selecta variaza intre 1/4000 si 1s (60 de secunde in modul M, cu sensibilitatea ISO setata intre 80 si 400).

Pe langa cele doua moduri automate si preset-urile disponibile, puteti selecta si temperatura de culoare in grade Kelvin


P7700 este singurul model din gama COOLPIX care dispune de mod Commander, asa ca veti putea folosi blitul incorporat pentru a declansa alte unitati Speedlight prin sistemul CLS (Creative Lighting System). Pentru a putea realiza acest lucru, trebuie sa setati blit-urile pe Grupul A si canalul 3. 

 

         Modul Commander al blitului incorporat permite declansarea de alte unitati Speedlight

Aparatul foloseste acelasi acumulator litiu-ion EN-EL14 de 1030mAh ca si P7100, cu o autonomie de aproximativ 300 de fotografii sau o ora de inregistrare video la cea mai buna calitate. In timpul numeroaselor porni si opriri de pe parcursul testelor si cu folosirea intensa a LCD-ului, bateria a facut fata cu brio si nu am avut surprize neplacute. Singurul aspect usor deranjant este ca indicatorul  bateriei nu are mai multe diviziuni si nu poti estima cu exactitate care este autonomia ramasa. Acumulatorul se reincarca cu modelul MH-24.

 

 


nikon coolpix, coolpix, nikon coolpix p7700, coolpix p7700, p7700, unui

 
 



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 2 comentarii
bratu daniel
bratu daniel a scris pe 24-02-2014 la 11:28
Eu l-am folosit in multe situatii si lucrez mult in modul manual. Am impresia ca pot realiza cele mai frumoase fotografii. In ultima vreme am descoperit frumusetea fotografiilor 3D, pe care le vizionez pe un TV Samsung cu aceasta posibilitate, fotografii de care sunt incantat. La capitolul filmare, nu am niciun comentariu, filmeaza HD si sunetul esEu l-am folosit in multe situatii si lucrez mult in modul manual. Am impresia ca pot realiza cele mai frumoase fotografii. In ultima vreme am descoperit frumusetea fotografiilor 3D, pe care le vizionez pe un TV Samsung cu aceasta posibilitate, fotografii de care sunt incantat. La capitolul filmare, nu am niciun comentariu, filmeaza HD si sunetul este impecabil. Singurul impediment de care m-am lovit a fost patrunderea prafului pe interiorul lentilei, fapt pentru care a fost trimis pentru curatare/schimbare obiectiv. In rest consider ca este un compact bun, ce poate fi luat in concedii sau in orice alte locuri si care nu ocupa un spatiu atat de mare ca DSLR-ul! ..afiseaza tot comentariul
0
0
Dan
Dan a scris pe 31-07-2013 la 23:03
Posed un P7700 si este bestial. DSLR-ul in varianta mini! Daca puteam sa schimb si obiectivul, se clasa pe locul 1.
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 01-08-2013 la 12:33
Este un aparat excelent, intr-adevar.
0
0
claudia
claudia a scris pe 21-02-2014 la 17:37
Detin un P7700 si sunt cam dezamagita de el. Poate nu stiu inca sa il folosesc. Ce nu imi place este ca, pe modulul SCENE si Effects pozele sunt inferioare, sunt sterse, in ceata iar daca dau zoom, nu mai zic de calitate. La aceste 2 optiuni am vazut ca nu pot sa selectez NRW fine, pot doar FINE sau NORMAL. Pe modul manual sau automat face poze foDetin un P7700 si sunt cam dezamagita de el. Poate nu stiu inca sa il folosesc. Ce nu imi place este ca, pe modulul SCENE si Effects pozele sunt inferioare, sunt sterse, in ceata iar daca dau zoom, nu mai zic de calitate. La aceste 2 optiuni am vazut ca nu pot sa selectez NRW fine, pot doar FINE sau NORMAL. Pe modul manual sau automat face poze foarte bune... dar de ce nu ies OK si pe SCENE sau EFFECTS? :(
In schimb filmeaza DEMENTIAL, nu am ce sa reprosez....
..afiseaza tot comentariul
0
0
bratu daniel
bratu daniel a scris pe 24-02-2014 la 11:29
Sper sa ai versiunea de firmware 1.3
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 24-02-2014 la 17:32
Buna ziua! P7700 este un aparat foarte avansat, din gama Performance, deoarece beneficiaza de toate controalele manuale, pe langa cele automate si semi-automate.

Modurile Scene si Effects sunt moduri automate, cu reglaje pre-stabilite pentru diferite situatii de fotografiere. Trebuie folosita fiecare optiune a acestora doar pentru scopul dedicat. Dar, fiind moduri automate, afecteaza reglajele aparatului in moduri independente de vointa utilizatorului, iar rezultatele pot fi nesatisfacatoare in unele situatii.

Totusi, faptul ca imaginile sunt "in ceata", adica neclare, nu are de a face cu modurile scena sau efecte, ci cu modul de focalizare pe care este setat aparatul. De aceea va rugam sa verificati daca ati facut imaginile respective cu focus automat sau manual.

In cazul in care imaginile sunt sterse, dupa cum ati spus, va rugam sa verificati daca ati modificat reglajele functiei Picture Control, care influenteaza aspectul imaginilor. Daca accesati functia respectiva puteti vedea foarte simplu acest lucru.

In ceea ce priveste calitatea la care puteti fotografia, aveti disponibile urmatoarele optiuni: JPG Fine, JPG Normal, RAW NRW Fine, RAW NRW Normal, RAW NRW. Totusi, in modurile scena si efecte speciale, nu puteti sa fotografiati decat fisiere JPG. Singurele exceptii, unde puteti folosi fisere RAW in aceste moduri, sunt optiunile Zoom exposure si Defocus during exposure.

Va recomandam sa resetati tot meniul la setarile de fabrica, inclusiv Setup Menu si Shooting Menu, pentru a va asigura ca aparatul functioneaza cu reglajele standard. Faceti apoi teste din nou. Daca totusi nu obtineti rezultate satisfacatoare, puteti sa il trimiteti la noi, pentru a fi verificat in ceea ce priveste functionarea.
1
0

Articole similare |
Articole recente
Nikon a anuntat recent versiunea de firmware 1.1 pentru Nikon COOLPIX S800c, primul aparat foto cu Android. Acest software se utilizeaza pentru actualizarea firmware a COOLPIX S800c de la v1.0 la v1.1.Iata lista imbunatatirile de care beneficiati...
citeste tot
Avand la baza platforma Android, Nikon COOLPIX S800c se conecteaza la internet prin Wi-Fi si puteti descarca orice aplicatie de pe Google Play, deschizand o noua lume de aplicatii foto, social media si jocuri.  Cu un obiectiv NIKKOR cu zoom...
citeste tot
Nikon a anuntat disponibilitatea unei actualizari de firmware pentru modelele Nikon COOLPIX S6100 si S6150. Astfel, versiunea 1.1 rezolva problema legata de incarcarea acumulatorului  litiu-ion EN-EL12. Cand adaptorul de incarcare CA EH-69P si...
citeste tot
Proiectul Satwa Guna, ai carui sponsori sunt Nikon si Lowepro si in spatele caruia se afla Stelian Pavalache (fotograf) si Simina Cernat (scriitor), a ajuns anul acesta la a treia editie, intitulata sugestiv Unknown Vietnam. Timp de trei luni,...
citeste tot
Pana acum cativa ani, se considera super-zoom un aparat care avea zoom optic 10x, performanta ce este acum obtinuta de modele ca Nikon COOLPIX S6300. In 2012, producatorul japonez a ridicat stacheta la incredibila valoare de  42x  cu cel...
citeste tot
Ne place sa motivam constant tinerii fotografi, asa ca ne-am hotarat sa marim miza concursului concursului Nikon-LicArt cu un premiu mai atractiv. Astfel, in locul lui Nikon COOLPIX S2500, vom oferi castigatorului o camera foto Nikon COOLPIX S2600....
citeste tot
Bucuresti,  1 februarie 2012 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea a 11 noi aparate din gama COOLPIX: P510, P310, S9300, S6300, S4300, S3300, S2600, S30, L810, L26 si L25. Nikon COOLPIX include asadar 5 modele cu zoom...
citeste tot
Targul de Craciun din Viena este probabil cel mai cunoscut astfel de eveniment din intreaga Europa. Daca punem la socoteala si numeroasele obiective care pot fi vizitate, agenda unei calatorii de cateva zile este deja supraaglomerata.  ...
citeste tot
Dubrovnik este un loc unic, unde marea, muntele si istoria se intalnesc pentru a crea un oras in care oricine poate gasi o activitate placuta pentru petrecerea timpului liber. Si ce aparat foto putea fi mai potrivit pentru a imortaliza aceasta...
citeste tot
Nikon a realizat o actualizare firmware pentru Nikon COOLPIX P7000 la versiunea v1.2Modificari aduse de aceasta versiune firmware:    * Performanta functiei de focalizare automata a fost sporita pentru o obtinere mai sigura a...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.