Avatar Studio < Scoli foto

Avatar Studio

Adresa

Str. I.L. Caragiale nr 16, et. 1

Date contact

LECTOR: Alin Panaite, fotograf profesionist, formator autorizat CNFPAAlin Panaite
Tel. 0761943279

www.avatar-studio.ro

Detalii

descriere Avatar Studio

Avatar Studio organizeaza in Constanta singurul curs de perfectionare in fotografie autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale prin CNFPA ( autorizatia seria CT, nr. 001082 / 13.08 2013). Cursul se desfasoara pe parcursul a 6 luni ( 25 de saptamani, intrerupte de doua saptamani de vacanta) iar la finalul cursului se organizeaza examen in urma caruia se obtine diploma de fotograf profesionist.


Cursuri oferite

cursuri oferite de Avatar Studio

Curs de perfectionare in fotografie.

Curs de perfectionare in fotografie.

Cursul incepe de la zero, cu notiunile de baza, si  este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Scoala mai ofera si workshopuri de fotografie, pe diferite teme. Cursul se desfasoara pe parcursul a 6 luni ( 25 de saptamani, intrerupte de doua saptamani de vacanta) iar la finalul cursului se organizeaza examen in urma caruia se obtine diploma de fotograf profesionist  (diploma recunoscuta atat in Romania , cat si in UE). Scoala trateaza elemente de tehnica si compozitie fotografica, incepand cu notiunile de baza si ajungand pana la studierea detaliata a stilurilor fotografice si elemente de procesare profesionala.

„Scoala AVATAR imbina cele doua mari pasiuni ale mele : fotografia si catedra. La baza sunt profesor de engleza, dar din cauza probemelor evidente care exista in sistemul de invatamant, am plecat destul de repede din el. Mi-am regasit pasiunea pentru predat , odata cu deschiderea scolii de fotografie.  Atunci cand iti place sa predai si iti place si ceea ce predai, rezultatele nu au cum sa nu apara.  Cand privesti lucrarea unui cursant intr-o expozitie de fotografie si iti aduci aminte ca in urma cu sase luni aparatul foto era un mister pentru el, satisfactia pe care o ai este extraordinara.”(Lector Alin Panaite)

Cuvantul „Fotografie” provine din limba greaca si inseamna a scrie sau a picta cu lumina. Putem face o comparatie intre realizarea unei fotografii si scrierea unei poezii sau a unui articol. In primul rand, pentru a putea sa scrii ceva creativ, trebuie sa stii sa scrii corect : fara greseli de ortografie, punctuatia corecta, etc. Este greu  sa apreciezi o poezie daca e plina de greseli, la fel cum e greu sa apreciezi o fotografie cand are erori tehnice foarte mari. Asa ca primul lucru care trebuie invatat este tehnica, altfel spus invatam sa „scriem corect” o fotografie. Partea tehnica trebuie invatata, si prin repetie si practica trebuie sa devina un automatism. Revenind la analogia cu literatura, atunci cand scrii o poezie, nu stai sa te gandesti prea mult cum se scrie fiecare cuvant in parte, pentru ca scrierea a devenit un automatism. La fel ar trebui sa fie si in fotografie: partea tehnica ar trebui sa fie atat de bine invatat si repetata, astfel incat cand te afli in fata unui cadru, mintea ta sa fie libera sa creeze, sa nu fie preocupata de ce diafragma, balans de alb sau mod de focalizare trebuie sa foloseasca. Toate deciziile acestea sunt luate aproape instinctiv, la fel de natural ca si atunci cand scrii un bilet pe o hartie.

Odata invatata tehnica, urmeaza partea de creatie . Asa cum spunea Ansel Adams „ you don’t take a photograph, you make it” ; o fotografie nu insemna o simpla apasare pe buton,  cu grija unei expuneri corecte. In cadrul scolii, se invata fiecare gen de fotografie in parte, de la portret si fotoreportaj, la peisaj si macrofotografie, cu particularitatile tehnice, dificultatile si „trucurile” fiecaruia. Se insista pe genurile de fotografie pe care cursantii le prefera, in general portret, fotografia de studio si fotoreportajul de nunta. O programa a cursului o gasiti pe www,avatar-studio.ro, sectiunea scoala de fotografie.

Fotografia nu insemna doar tehnica: partea psihologica, de comunicare este extrem de importanta. Un portret cu o lumina si un posing bun nu are valoare daca subiectul nu transmite nimic.

You don’t make a photograph just with a camera. You bring to the act of photography all the pictures you have seen, the books you have read, the music you have heard, the people you have loved.” Ansel Adams.

 Nu poti fi un fotograf bun daca nu esti un om deosebit, cu suflet mare si pasiune pentru frumos in general. Din punctul acesta de vedere, cred ca cea mai mare realizare a scolii de pana acum este faptul ca am reusit sa cream o comunitate de oameni deosebiti, creativi si iubitori de frumos. Familia „avatarilor”, asa cum le place cursantilor sa se numeasca,  a ajuns la a cincea generatie si creste cu fiecare serie de cursuri inceputa. Multi dintre cei care ni se alatura nu o fac pentru ca vor sa profeseze ca fotografi, ci pentru ca au gasit in fotografie un refugiu artistic intr-o lume agitata si orientata catre bani si consumerism.  Relatiile de prietenie, sfaturile si ideile pe care le impart sunt la fel de importante ca si notiunile si materia invatata la curs. Si realizarile profesionale ale „avatarilor” merita mentionate : prezenta la diverse expozitii de fotografie ( cea mai recenta la Salonul Fotografului Roman 2015), pana la faptul ca o parte din ei si-au deschis propriile studiouri sau lucreaza in domeniu.

• Cost curs 1890
• Durata cursului 6 luni
• Lector Alin Panaite
• Numar locuri 14
• Diploma da

Lectori

Alin Panaite

Fotograf profesionist , specializat pe fashion, portret, fotojurnalism de nunta ,formator autorizat CNFPA,  membru al New York Institute oh Photography ( ID 196699). Nikonist fanatic de 11 ani, in 2013 a deschis prima scoala de fotografie autorizata din Constanta, care ofera cursuri de perfectionare de 360 de ore.


Echipamentele scolii

echipamentele foto
  • Nikon D 800
  • Nikon D 700
  • Nikon D7000
  • Nikon D3200
  • Nikon D90
  • AF-S NIKKOR 24-70MM F/2.8G ED
  • AF-S NIKKOR 85MM F/1.8G
  • Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR II AF-S DX
  • Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
  • Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED
  • Nikon AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR
  • Nikon Speedlight SB-700
  • Exponometru Sekonic,
  • 3 blituri de studio Bowens de 500W,
  • Blit de studio Quantuum de 300 W cu battery pack,



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 2 comentarii
Eugen Voinea
Eugen Voinea a scris pe 17-05-2018 la 09:09
Foarte interesant si, totodata, foarte util un astfel de curs. Cei interati pot invata lucruri utile pentru toata cariera lor de fotograf.
http://eugenvoinea.ro/
0
0
Stoina Andrei
Stoina Andrei a scris pe 08-08-2016 la 14:27
Buna ziua , as dori sa stiu si eu daca este posibil , cat ar costa cursul? Multumesc frumos !
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 08-08-2016 la 14:58
Buna ziua,

Va rugam sa contactati Avatar Studio pentru detalii. Datele de contact sunt mentionate mai sus.
0
0

© Nikonisti.ro 2008-2025. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.