Cursul de introducere in fotografie cu Radu Grozescu - Episodul 2
Va prezentam astazi cel de-al doilea episod al cursului video de fotografie realizat de Nikon impreuna cu fotograful Radu Grozescu. In aceasta parte, veti putea invata despre fiecare meniu al unui aparat DSLR Nikon, de la setari de baza la cele mai avansate.
Radu Grozescu va raspunde si pe forum, pe topicul dedicat cursului de fotografie. Va asteptam dupa vizionarea episodului pe forum.
Nelamuririle sau intrebarile suplimentare pe care le veti avea vor putea fi dezbatute in timpul celor doua intalniri cu Radu Grozescu programate pentru 29 septembrie si 24 noiembrie 2012. Acestea vor avea loc la restaurantul Tortuga.
Pentru a vizualiza clipul, va rugam sa va autentificati pe nikonisti.ro sau va creati un cont nou, in cazul in care nu aveti unul.
Va dorim vizionare placuta!
Iata cateva extrase din episodul 2, cu o durata de 43 de minute:
"Setarile pot fi impartite in doua mari categorii, dupa efectul lor asupra aspectului imaginii, care sunt grupate in general in sub-meniul Shooting, sau asupra comportarii si personalizarii aparatului, in sub-meniurile Setup si Custom Functions. Majoritatea setarilor pot fi folosite asa cum a venit aparatul din fabrica, urmand a fi modificate doar cele care sunt necesare pentru obtinerea rezultatului dorit. In special in cazul unui aparat nou este bine sa facem cu grija modificarile, pe rand, pentru a ne da seama de efectele lor asupra aspectului imaginilor, respectiv asupra comportarii aparatului."
"Formatul jpeg este formatul final folosit in cele mai multe cazuri, de la trimiterea fisierelor la laborator sau printarea lor pe o imprimanta, la publicarea pe Internet sau trimiterea lor catre prieteni. Pe de alta parte, parametrii imaginii (contrast, saturatie, sharpness, expunere, balans de alb) sunt deja stabiliti iar imaginea este salvata in format de 8 biti cu compresie jpeg, fata de 12-14 biti in RAW."
"La sensibilitati mari este inevitabila aparitia ”zgomotului” care se datoreaza amplificarii electronice a semnalului captat de pe senzor. Putem opta pentru un zgomot mai redus si o redare mai estompata a detaliilor (High), sau putem favoriza redarea detaliilor acceptand un nivel de zgomot mai mare (Low sau Off). Setarea Normal este de obicei un compromis acceptabil. Zgomotul este cel mai vizibil in portiunile neclare, si aproape invizibil in zonele clare, cu detalii." radu grozescu, cursul de introducere in fotografie
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot