Cursul de introducere in fotografie cu Radu Grozescu - Episodul 9
Va prezentam astazi cel de-al noulea episod al cursului video de fotografie realizat de Nikon impreuna cu fotograful Radu Grozescu, care se va concentra asupra gamei de obiective NIKKOR.
Radu Grozescu va raspunde si pe forum, pe topicul dedicat cursului de fotografie. Va asteptam dupa vizionarea episodului pe forum.
Nelamuririle sau intrebarile suplimentare pe care le veti avea vor putea fi dezbatute in timpul celei de-a doua intalniri cu Radu Grozescu programata pentru 24 noiembrie ce va avea loc la restaurantul Tortuga, locatia unde se desfasoara si seminariile noastre live.
Pentru a vizualiza clipul, va rugam sa va autentificati pe nikonisti.ro sau va creati un cont nou, in cazul in care nu aveti unul.
Va dorim vizionare placuta!
Urmariti si episodele anterioare:
Iata cateva extrase din episodul 9:
"Luminozitatea este o masura a cantitatii de lumina care poate patrunde in obiectiv, la deschiderea maxima a diafragmei. Ea este marcata pe obiective de obicei sub forma raportului, de exemplu 1:1.4. In cazul zoom-urilor cu luminozitate variabila, se marcheaza luminozitatile corespunzatoare focalelor extreme, de ex. un zoom 3.5-5.6 va avea la focala minima o luminozitate de 1:3.5 iar la focala maxima o luminozitate de 1:5.6."
"Din punct de vedere al distantei focale, putem sa impartim obiectivele in urmatoarele categorii: normale, superangulare si teleobiective Normale, sau standard, sunt obiectivele care ofera o perspectiva normala a subiectului, la un unghi de cuprindere diagonal in jur de 45 grade. Ca focale, au in jur de 30-35mm pe format DX, respectiv 50mm pe Full frame, deci aproximativ egale cu diagonala cadrului. Obiectivele superangulare, sau wide, au un unghi de cuprindere mare, peste 65 grade, ajungand la pana peste 90 grade. Ca focale, au intre 8-24mm pe format redus, respectiv intre 12-35mm pe Full frame."
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot