Cursul de introducere in fotografie cu Radu Grozescu - Episodul 6
Va prezentam astazi cel de-al saselea episod al cursului video de fotografie realizat de Nikon impreuna cu fotograful Radu Grozescu. Astazi, veti avea ocazia sa invatati cum interactioneaza cei trei parametri de baza ai expunerii, timpul, diafragma si sensibilitatea ISO, dezbatuti in episoadele anterioare. In plus, se vor discuta notiuni de baza in fotografia cu blitul.
Radu Grozescu va raspunde si pe forum, pe topicul dedicat cursului de fotografie. Va asteptam dupa vizionarea episodului pe forum.
Nelamuririle sau intrebarile suplimentare pe care le veti avea vor putea fi dezbatute in timpul celei de-a doua intalniri cu Radu Grozescu programata pentru 24 noiembrie ce va avea loc la restaurantul Tortuga, locatia unde se desfasoara si seminariile noastre live.
Pentru a vizualiza clipul, va rugam sa va autentificati pe nikonisti.ro sau va creati un cont nou, in cazul in care nu aveti unul.
Va dorim vizionare placuta!
Urmariti si episodele anterioare:
Iata cateva extrase din episodul 6:
"Cel mai simplu este sa ne gandim la cei trei parametri ca la o balanta. Inaltimea suportului este compusa din cantitatea de lumina disponibila, la care se adauga sensibilitatea. Dupa cum tocmai am discutat, putem folosi sensibilitatea pentru a compensa intr-o oarecare masura scaderea luminii existente. Bratul balantei este drept si rigid, deci nu se poate indoi. Fixand bratul la inaltimea data de lumina plus sensibilitatea aleasa, putem obtine toate combinatiile timp / diafragma corespunzatoare unei expuneri corecte."
"In aceeasi situatie, daca dorim sa pastram timpul initial de expunere de 1/500 si sensibilitatea de 200 ISO, putem reactiona la scaderea luminii prin deschiderea diafragmei. Aici, vom deschide de la diafragma 8 la diafragma 4, deci cu doua trepte, pentru a compensa cele doua trepte cu care crescusem initial sensibilitatea. Problema este ca nu toate obiectivele dispun de diafragma 4, sunt multe zoom-uri care la focalele mai mari au luminozitatea de 5,6. In acest caz, putem sa compensam scaderea de lumina cu doua trepte folosind atat sensibilitatea cat si diafragma"
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot