Povesti din Delta Dunarii
Ca sa respectam traditia si anul acesta am organizat o tura foto in Delta Dunarii, o tura unde s-au putut testa superteleobiective foto Nikon, adica acele obiective “exotice” potrivite pentru fotografia de wildlife. Iar fotografii participanti au testat gama de obiective incepand de la AF-S Nikkor 200mm f/2G ED VRII, AF-S Nikkor 300mm f/2.8G VRI, AF-S Nikkor 300mm f/4E PF ED VR, AF-S Nikkor 200-400mm f/4G ED VRII, AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR, AF-S Nikkor 400mm f/2.8E FL ED VR, AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR, AF-S Nikkor 600mm f/4E FL ED VR pana la cel mai “lung” obiectiv AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR. Pe langa aceste obiective foto au fost la dispozitia participantilor si body-uri pe masura: Nikon D500, Nikon D850 si varful de gama Nikon D5.
Prima zi a fost cea in care ne-am intalnit cu toti participantii veniti din toate colturile tarii sau strainatate, in Tulcea. Ne-am imbarcat pe salupe si am plecat spre Mila 23, drumul fiind primul contact cu Delta. La Mila 23 am servit cina si am adormit cu oracaielile miilor de broaste, cu gandul la urmatoarele zile cand vom fotografia.
Delta ne-a primit inca din dimineata celei de-a doua zile cu o ploaie marunta care ne-a udat totusi detul de bine si a facut sa ne schimbam putin planurile. A fost si prima tura in care am fotografiat pe ploaie si a fost o experianta inedita, cred ca a fost tura unde am prins cea mai mare diversitate faunistica din Delta Dunarii, de la pescarusul albastru, pelicanul comun si cret, diverse specii de rate si gaste, lopatarul, buhaiul de balta, codalbul si multe alte pasari pana la mistret, sacal, sau caprior inotand in Delta Dunarii. Pentru echipamentele foto nu ne-am facut nicio grija deoarece body-urile si obiectivele Nikon sunt rezistente la ploaie.
In ziua a treia, am realizat ce-a mai lunga tura din delta intr-o zi, am fost pana la Sf Gheorghe. Parcursul a fost peste asteptari atat prin diversitatea peisajului, dar mai ales prin diversitatea speciilor de pasari intalnite. Dar cred ca pozele vorbesc de la sine.
Punctul maxim a fost atins la gura de varsare a bratului Sf Gheorghe in Marea Neagra. O experienta extraordinara care nu trebuie ratata de nimeni care merge cu barca in delta, dar in acelasi timp plina de adrenalina datorita valurilor mari care pareau ca se vor revarsa in barca si ne vor scufunda imediat.
Dupa pranzul cu storceag servit la Sf Gheorghe, am plecat inapoi spre Mila 23. Si aici am prins cea mai buna lumina de fotografiat pelicani, lebede sau codalbul.
Multumim fotografilor participanti pentru fotografiile extraordinare realizate, in special fotografilor: Balan Cely Valerian, Danut Tolea si Adrian Mitu si oferite pentru a face parte din acest articol si sper sa ne revedem la urmatoare tura foto in Delta Dunarii.
800mm, wildlife, delta dunarii, superteleobiective, nikon d5, nikon d500
citeste tot
citeste tot
Vincent Munier, Ambasador european Nikon, fotografiaza leopardul zapezilor, o specie amenintata
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot