Review Nikon COOLPIX P900: cel mai mare zoom din lume - de Calin Stan
Calin Stan de la Clubul Foto a testat Nikon COOLPIX P900, aparatul compact cu cel mai mare zoom optic din lume! Haideti sa vedem cum i s-a parut unul dintre cele mai puternice modele din gama COOLPIX.
Prima impresie este foarte importanta, iar Nikon P900 face o impresie puternica inca din primele momente: este un bridge mare, voluminos, mult mai mare decat cele cu care ne-am obisnuit pana acum. Proportiile aparatului sunt date de obiectivul luminos, cu deschiderea maxima a diafragmei f/2.8 si zoom optic 83x, o valoare care in formatul standard (35mm) ar echivala cu o focala de 2000mm! Aparatul este construit din plastic, dar este destul de solid incat sa treaca cu brio testul timpului. Seamana, din punct de vedere al constructiei cu DSLR-urile din gama entry-level ale aceluiasi producator (Nikon D3300 de exemplu).
Are blitz integrat dar nu si o patina pentru blit extern. In partea de sus se regaseste rotita de selectie a modurilor de fotografiere, rotita de selectie a parametrilor de expunere, sliderul pentru actionarea zoom-ului si butonul declansator.
Pe spate se regaseste ecranul LCD rabatabil (diagonala 3 inch, 921.000px) dar si cateva butoane cu functii dedicate, care inlesnesc activarea functiei de transfer prin Wireless (WiFi) dar si schimbarea modului de afisare al informatiilor pe ecran sau activarea/dezactivarea vizorului electronic. Si, daca tot am amintit de acesta, vizorul lui Nikon P900 are un senzor IR care il activeaza/dezactiveaza automat atunci cand duceti aparatul “la ochi”. Vizorul nu este foarte mare (specific bridge-urilor) dar se vede bine si are o rezolutie mai mult decat decenta, pentru un aparat din aceasta clasa.
In lateral se afla usita de acces la conectorii principali: USB 2.0 si HDMI, iar pe spatele aparatului avem filetul pentru montarea pe trepied si usita de acces la acumulator si la slotul pentru carduri SD/SDHC/SDXC.
Meniul lui Nikon P900 este usor de utilizat si bine structurat. Chiar daca este un aparat cu o multime de functii automate (ceea ce il recomanda pentru cei mai putin experimentati), Nikon P900 include in meniu si un set bogat de optiuni si setari pentru fotografii avansati.
Cateva functii care se evidentiaza in meniu:
Inregistrarea imaginilor panoramice
Simulare HDR cu ajutorul functiei D-Lighting
Expuneri multiple
Retusarea fotografiilor cu ajutorul mini-editorului integrat
Scene presetate pentru portret, fotografii culinare, fotografie sportiva, bird watching / wildlife etc
Meniu special pentru gestionarea conexiunii wireless
Meniu special pentru receptorul GPS
Cateva setari avansate pe video (framerate, zoom microfon, stabilizare etc)
Setarea balansului de alb (si) in grade Kelvin
Imaginile produse de Nikon P900 se caracterizeaza prin culori vii si contrast bun, imaginile fiind bogate in detalii (la zoom 100%). Sistemul autofocus functioneaza fara probleme, nu rateaza si este destul de rapid chiar si pentru cei care vor incerca sa fotografieze evenimente sportive (cu rafala de 7 cadre pe secunda).
Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui aparat foto pentru calatorii? Versatilitatea, autonomia si conectivitatea. Cu zoom-ul sau 83x, autonomia de peste 400 de cadre, conectivitatea Wi-Fi si modulul GPS integrat, Nikon P900 are toate aceste caracteristici. Un bridge excelent pentru calatorii, care are o singura “bila neagra” importanta: dimensiunile sale poate prea mari, pentru un aparat din aceasta categorie. In rest, cei care vor alege noul Nikon P900, cu siguranta se vor intoarce cu fotografii reusite din calatoriile pe care le vor face in aceasta vara!
Pentru review-ul complet si o galerie generoasa de imagini, va rugam sa accesati clubulfoto.com.
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
Aparatul foto ideal pentru vacanta: Nikon COOLPIX W100, rezistent la apa si la socuri
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
Nikon COOLPIX P900 prezinta lumea mansardelor si a acoperisurilor din Bucuresti - de Cristian Nicolau
citeste tot
citeste tot