Zbor deasupra zonei Sibiului si a Tarii Fagarasului - Dragos Asaftei
Al cincilea zbor peste Transilvania ne-a adus deasupra unor zone pe care ne doream sa le fotografiem de mult timp. Daca in primele zboruri am fotografiat Muntii Fagarasi si peisajele superbe ale acestora, acum era momentul sa fotografiem zona aflata la poalele acestor munti.
Am decolat intr-o zi din martie fiind pregatiti pentru traseul pe care urma sa-l parcurgem. Ne propusesem ca obiectiv principal fotografierea orasului Sibiu si apoi a zonelor care se aflau pe traseul stabilit: Sanpetru - Sambata de Sus – Victoria – Cartisoara – Cisnadie – Sibiu – Ocna Sibiului – Slimnic – Agnita – Dealu Frumos – Fagaras – Dumbravita – Sanpetru.
Daca la inceput vremea se anuntase potrivita, pe masura ce ne apropiam de Sibiu intram intr-o zona cu un aer cetos care facea practic imposibila fotografierea de la inaltimi mai ridicate sau la distante foarte mari. A fost deci un zbor realizat la o altitudine foarte joasa, fiind singura metoda prin care puteam obtine rezultatele dorite.
Am pornit deci spre primele obiective de pe lista. Inainte de a vedea fotografiile vreau sa va spun ca au fost toate realizate cu Nikon D7000 si Nikkor AF-S 28-300mm f/3.5-5.6 VR, un obiectiv excelent pentru fotografia aeriana, in special prin prisma plajei focale uriase.
Primele obiective fotografiate au fost, in ordine, orasul Victoria, Manastirea Cartisoara, Manastirea Sambata de Sus si Biserica din Cisnadie. In timp ce orasul Victoria era simbolul perfect al industrializarii, manastirile aratau absolut superb. Atat Manastirea Cartisoara, cat si cea din Sambata de Sus, se afla la poalele Muntior Fagaras si sunt inconjurate de o padure care pare a le proteja.
Manastirea Cartisoara
Manastirea Sambata de Sus
Biserica din Cisnadie
Biserica din orasul Victoria
Dupa ce am fotografiat aceste obiective ne-am indreptate direct catre orasul Sibiu. Asteptand aprobarea turnului de control si pregatindu-ne sa traversam orasul de la Sud la Nord, am fotografiat si satul Rasinari, sat care a oferit tarii doi oameni de valoare, Octavian Goga si Emil Cioran.
Satul Rasinari
Satul Rasinari
Si, dupa aproape 45 de minute de zbor, ne aflam deasupra orasului Sibiu. Am reusit sa fotografiem din zbor Piata Mare si Piata Mica, Biserica Evanghelica si intreg orasul in adevarata-i splendoare. Sibiul este unul dintre orasele pe care ne doream sa le fotografiem cat mai rapid.
Personal, consider ca Sibiul ilustreaza in cel mai bun mod posibil cultura pe care au avut-o si inca o au sasii si faptul ca aceasta ramane si astazi unul dintre motivele care atrage atat de multi turisti si vizitatori.
Sibiu, Piata Mare si Piata Mica, si Biserica Evanghelica
Imediat dupa Sibiu am fotografiat Slimnic, Ocna Sibiului si Agnita. Intorcandu-ne catre Sanpetru, am trecut si prin centrul geografic al tarii, Dealu Frumos. Satul adaposteste o biserica fortificata construita de sasi in acelasi secol, mentinandu-si aceeasi structura chiar si in zilele noastre.
Ocna Sibiului
Slimnic
Agnita
Tinem sa va mai spunem ca, in afara de mine si Calin, personajele principale acestui zbor au fost avionul Maule MXT-7 si Nikon D7000 cu obiectivul Nikkor AF-S 28-300mm f/3.5-5.6 VR.
Va invitam sa urmariti in continuare proiectul atat aici, pe site-ul comunitatii nikonistilor, cat si pe site-ul www.zborpestetransilvania.ro si pe Facebook.
zbor, transilvania, dragos asaftei
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot