04 iunie 2015

Review Nikon D5500 de Alin Stefan

Alin Stefan de la Ghidul DSLR a testat Nikon D5500 primul DSLR DX cu ecran tactil si unghi variabil. Haideti sa aflam impresiile lui despre acest model:

 

 

De curand am primit pentru teste noul varf de gama din seria 5000 de la Nikon, mai exact este vorba de noul D5500 kit care se arata pe hartie mai performant din toate punctele de vedere decat fratele mai mic, Nikon D5300. In randurile urmatoare vom testa functiile sale pentru a afla de ce este in stare.

 

 

Inspectia vizuala

 

Design-ul acestui aparat este unul proaspat, cu linii indraznete si suple care fac corpul mai usor si manevrabil ca niciodata datorita grip-ului redesenat. Acest tip de grip l-am intalnit prima data la fratele mai mare Nikon D750.

 

 

Se pot observa cateva schimbari, precum rotita de control a parametrilor (obturator si diafragma) care acum este „la suprafata”.

 

 

 

In partea din spate gasim controalele tipice seriei 5000 precum si LCD-ul articulat care acum este si sensibil la atingere.

 

 

 

Iata o comparatie de design intre D5300 si D5500 cu noul grip redesenat.

 

 

 

Frontal se remarca schimbarea tipologiei in mai bine, cel putin din punct de vedere ergonomic.

 

 

Ergonomia are parte de o imbunatatire seminificativa datorita grip-ului care a fost redesenat si este acum mai primitor cu degetele utilizatorului. Poti sa tii aparatul in mana mult mai sigur, senzatia de confort este foarte buna chiar si dupa o utilizare mai lunga. Tot datorita noului grip manevrabilitatea aparatului cu o mana se face mult mai usor decat pana acum.

 

Functionalitati noi

 

LCD-ul articulat care acum este tactil este exceptional pentru schimbarea setarilor care nu au butoane dedicate pe corpul aparatului.  Este lipsit de lag iar navigarea prin meniuri este o placere in plus pe care aparatul o ofera. In vizualizarea fotografiilor, el suporta de asemenea gesturile deja cunoscute de pe smartphone-uri.

Modulul Wi-Fi este prezent iar aceasta functie poate fi utilizata cu ajutorul aplicatiei pentru Android si iOS.

Inregistrarea video este acum disponibila cu un profil Flat Picture Control, ceea ce permite o postprocesare video avansata (color grading de exemplu) o premiera pentru acest segment de DSLR-uri.

  

Performante

 

Am stabilit ca Nikon D5500 are un design bun, acum haideti sa vedem si cum se descurca cand vine vorba de performanta.

 

Autonomia este decenta spre foarte buna la acest model: masuratorile CIPA garanteaza 820 de cadre pentru o incarcare. Am obtinut cam 500 de cadre cu 70% din bateria de 1290 mAh, ceea ce ne confirma masuratorile.

 

Autofocalizarea are la baza un modul Multi-CAM 4800DX cu 39 puncte de focalizare care chiar si cu obiectivul de kit isi face treaba exemplar in conditii normale de utilizare. Performata este buna chiar si in lumina slaba. Fotografiind in jur de 500 de cadre cu aparatul, se simte ca viteza il caracterizeaza iar acuratetea este acolo sus indiferent ca fotografiezi portrete sau animale in miscare. Pentru testele de focalizare am mai folosit pe langa obiectivul de kit si un obiectiv macro autentic mai exact Nikon micro 40 mm f2.8 cu care s-a „inteles” excelent in scurta sesiune macro pe care am avut-o. Autofocalizarea in live-view este acum cu atat mai usoara datorita LCD-ului tactil care permite focalizarea oriunde in cadru la simpla atingere a degetelor.

 

Calitatea imaginii este exceptionala odata ce ai atasat optica de calitate exact ca si in cazul modelului D5300. Dar chiar si cu obiectivul de kit se poate obtine o calitate buna a fotografiilor.

 

Iata cateva fotografii care arata ce poate fi obtinut cu un Nikon D5500:

 

 

Livreaza o claritate foarte buna alaturi de obiectivul de kit.

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto:

 

 

Un portret cu obiectivul de kit la ISO 1600

 

 

 

 

 

 

 

 

Portret la f3.5 la iso 1000 – se poate observa bokeh-ul placut oferit de obiectivul 18-55 cu VR din a doua generatie.

 

 

 

 

Concluzie

 

Nikon D5500 a impresionat in decursul testelor prin design alaturi de o manevrabilitate excelenta, iar performanta nu a fost nici ea uitata. Avem performanta in lumina slaba foarte buna alaturi de LCD articulat tactil care face ca utilizarea camerei sa fie o placere. Nici autofocalizarea e mai prejos, acest model facand fata la multiple situatii de fotografiere chiar si cu obiectivul kit cu VR din a 2-a generatie.

 

Recomandam acest aparat amatorilor care cauta un aparat usor, cu design placut si de calitate dar si fotografiilor profesionisti care vor un aparat de vacanta sau de back-up usor si competent.

 

Cititi mai multe pe blogul lui Alin Stefan.

review, fotografii, teste, nikon, d5500, alin stefan



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Lansarea lui Nikon D5 a surprins pe toata lumea, aparatul fiind prezentat cu niste caracteristici la care nici cei mai entuziasti fani nu se asteptau, nascand imediat intrebarea - oare chiar va fi asa cum spun producatorii pe hartie?    ...
citeste tot
Ambasadorul Nikon Mircea Bezergheanu a realizat testarea senzorului aparatului foto Nikon D500, noul varf de gama DX, la diverse valori de sensibilitate ISO. Va invitam sa vedeti testele facute si sa aflati concluziile sale:     ...
citeste tot
In perioada sarbatorilor de iarna, Gabriel Buse a avut ocazia sa testeze aparatul foto DSLR DX cu ecran tactil si unghi variabil, Nikon D5500. In 2015, Nikon D5500 a castigat premiile European Consumer DSLR Camera 2015-2016 in cadrul...
citeste tot
De multe ori m-am intrebat oare la ce poate fi util un aparat foto cu super zoom 83X si practic nu a fost chip sa aflu altfel decat atunci cand l-am putut avea. Da, mirarea a fost foarte mare atunci cand l-am descoperit pe Nikon Coolpix P900 clasat...
citeste tot
Mircea Bezergheanu, Ambasador Nikon in Romania, a testat timp de cateva luni aparatul foto DX, Nikon D7200, lansat in primavara acestui an, punandu-l la incercare in situatii foarte diverse. Haideti sa aflam care au fost testele facute, sa...
citeste tot
In ultimii ani arsenalul meu foto a crescut, si implicit, dorinta de a avea toate obiectivele la indemana atunci cand plecam in vacanta. Greutatea si volumul aparaturii nu au fost o problema atata timp cat ma deplasam cu masina, dar in cazul...
citeste tot
Membrul NPS Mircea Bezergheanu a testat Nikon D810 timp de 6 luni, punandu-l la incercare in conditii diverse. Haideti sa aflam ce impresie i-a lasat Nikon D810 si sa vedem fotografiile realizate.    Mircea Bezergheanu: "plaja dinamica...
citeste tot
Nikon D3300 este cel mai nou DSLR cu senzor APS-C din categoria Entry-Level, lansat in 2014 de catre compania nipona.  Am gasit ocazia perfecta pentru a testa acest aparat odata cu tura foto din masivul Bucegi. Avand nevoie de mobilitate pentru...
citeste tot
Destinat formatului DX, obiectivul AF-S DX NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6G ED VR face parte din categoria teleobiectivelor zoom puternice (distanta focala echivalenta in format 35mm este de 82.5 – 450 mm). Este compact, usor, si se...
citeste tot
Am avut ocazia sa ies la o tura foto insotit de Nikon 28-300 (multumita Nikonisti.ro care au fost foarte deschisi si receptivi la sugestia mea de a mi-l imprumuta pentru un test pe teren).   Numele intreg este: AF-S NIKKOR 28-300mm...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2025. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.